ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parcul Urban de Autobuze din capitală a fost completat cu opt autobuze „Solaris Urbino 18”

13:31 | 12.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 12 oct. /MOLDPRES/. Opt autobuze „Solaris Urbino 18”, din lotul total de 16 unități, au ajuns la Chișinău, informează MOLDPRES.

Potrivit autorităților locale, este vorba de autobuze articulate de capacitate mare „Solaris Urbino 18” cu lungimea de 18 metri, din Suedia, care vor suplini cele mai solicitate rute din municipiul Chișinău.

Autobuzele rulate sunt produse în anul 2012. Acestea sunt dotate cu podea joasă, rampă pentru accesul persoanelor în scaun rulant, sistem de aer condiționat și au clasa ecologică Euro 5.

Prețul unei unități de transport, care include și livrarea, este de 41,9 mii de euro. Alte opt autobuze vor ajunge la Chișinău la finele săptămânii viitoare. Toate cele 16 autobuze „Solaris Urbino 18” vor fi puse în circulație în luna decembrie, după efectuarea tuturor testărilor tehnice.

În anul 2021, Parcul Urban de Autobuze a fost dotat cu 158 unități de transport, care au înlocuit în totalitate parcul rulant al întreprinderii. 

Foto: facebook.com

img22007661

img22007661

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!