ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Secretarul general al Guvernului s-a întâlnit cu noua Directoare de țară a GIZ Moldova

17:54 | 12.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 oct. /MOLDPRES/. Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în Moldova și Cancelaria de Stat continuă colaborarea în cadrul proiectelor curente, dar și a celor viitoare. Oportunitățile de a oferi suport Republicii Moldova au fost discutate astăzi de Secretarul general al Guvernului, Dumitru Udrea și noua Directoare de țară a GIZ Moldova, Claudia Hermes, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Dumitru Udrea a apreciat cooperarea dintre GIZ și Republica Moldova, menționând că prin proiectele inițiate Agenția aduce un sprijin valoros în realizarea transformărilor esențiale pentru dezvoltarea socio-economică a țării noastre. „Sunteți un partener de încredere și vă mulțumim pentru ajutorul oferit în domeniile prioritare pentru noi. Sunt sigur că și în continuare vom avea o colaborare intensă, vom atinge împreună toate obiectivele setate și vom genera rezultate pentru cetățenii noștri”, a spus Dumitru Udrea.

„Vreau să vă asigur că împreună cu Uniunea Europeană vom susține în continuare eforturile Executivului, inclusiv prin realizarea unor noi proiecte. Cunoaștem domeniile în care  aveți nevoie de suport și suntem capabili să răspundem necesităților voastre”, a subliniat Claudia Hermes.

Printre proiectele la realizarea cărora contribuie GIZ Moldova se numără și Programul „EU4Moldova: Comunități Locale”, care are drept scop îmbunătățirea calității vieții în comunitățile din mediul rural. De asemenea, Secretarul general al Guvernului s-a referit la importanța proiectelor care oferă suport Guvernului Republicii Moldova, orientate spre implementarea eficientă a programului său de activitate, în conformitate cu prevederile Acordul de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană.  

În prezent, Cancelaria de Stat este partenerul strategic la implementarea a patru proiecte realizate cu suportul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei, cu un buget total de peste 24,3 mil. euro.  Acestea vizează îmbunătățirea perspectivelor socio-economice pentru populația din comunitățile Republicii Moldova, modernizarea sectorului sănătății, dar și consolidarea capacităților de punere în aplicare a Agendei 2030. 

Foto: Guvern

img22007672

img22007672

img22007672

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!