ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Producătorii din R. Moldova vor putea exporta în UE material săditor de nuc

09:55 | 13.10.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 13 oct. /MOLDPRES/. Republica Moldova a obținut permisiunea de a exporta material săditor de nuc pe teritoriul statelor-membre ale Uniunii Europene. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a recomandat ieri persoanelor cointeresate să lanseze negocieri cu partenerii, pentru a stabili relații comerciale privind livrarea produsului dat în comunitatea europeană, transmite MOLDPRES.

„În urma unor modificări introduse în legislația Uniunii Europene, se permite importul din R. Moldova al plantelor altoite destinate plantării și al portaltoaielor de până la doi ani, cu rădăcini goale, în repaus vegetativ, fără frunze, de Juglans regia L. (nuc)”, indică Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare.

În august curent, țara noastră a obținut dreptul de a exporta în următorii trei ani în Uniunea Europeană material săditor de măr (Malus domestica).

Obţinerea dreptului de a exporta în UE material săditor de măr și de nuc s-a datorat unei cooperări eficiente, la nivel tehnic, între ANSA și Direcția Generală Sănătate și Siguranța Alimentară a Comisiei Europene, prin prisma a numeroase schimburi de informații și discuții tehnice cu experţii europeni.

img22007684

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!