ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Cairo a fost inaugurat primul Forum economic moldo-egiptean

09:15 | 13.10.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 13 oct. /MOLDPRES/. Primul Forum economic moldo-egiptean a fost inaugurat în cadrul primei vizite de lucru a unui ministru de Externe al Republicii Moldova la Cairo, comunică MOLDPRES. 

„Am avut plăcerea să particip la întâlnirea oamenilor de afaceri din Moldova și Egipt. În fața provocărilor actuale, suntem alături de antreprenori pentru diversificarea piețelor și creșterea exporturilor și sunt sigur că în urma acestui eveniment produsele noastre vor fi mai prezente pe piața egipteană”, a spus ministrul Nicu Popescu, citat de Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE.

În cadrul forumului a fost semnat Protocolul de cooperare între Camera de Comerț din Cairo și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

„Mulțumim tuturor celor care au susținut inițiativa MAEIE de a organiza acest forum economic în marja vizitei delegației oficiale la Cairo: Camera de Comerț și Industrie a Moldovei, USAID Moldova precum și celor 20 de reprezentanți ai mediului de afaceri și asociațiilor de profil care se află în aceste zile în Egipt”, a conchis oficialul moldovean.

Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a efectuat marți o vizită de lucru la Cairo. Aceasta este prima vizită a unui oficial de rang înalt din țara noastră în Egipt de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-egiptene la 13 februarie 1992, notează MOLDPRES.

Foto: MAEIE

img22007685

img22007685

img22007685

img22007685

img22007685

img22007685

img22007685

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!