ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De Hramul capitalei se așteaptă vreme însorită, izolat cu ploi

14:18 | 13.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 13 oct. /MOLDPRES/. Temperaturi de toamnă cu soare, izolat cu ploi slabe, se așteaptă vineri, 14 octombrie, când creștinii ortodocşi de rit vechi marchează Acoperământul Maicii Domnului, fiind sărbătorit și Hramul capitalei, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Conform meteorologilor, mâine, pe întreg teritoriul țării se așteaptă valori termice între 13-17 grade Celsius, ziua, și 4-9 grade, noaptea. Perioada de referință va fi caracterizată de cer variabil, periodic însorit, pe alocuri cu precipitații sub formă de ploi slabe, de scurtă durată.   

În următoarele zile se va menține tendința de uşoară răcire a vremii, iar până la finele săptămânii se așteaptă maxime de 17 grade Celsius.

Denumirea populară a Acoperământului Maicii Domnului, „Pocroavele“, este un cuvânt slavon care în meteorologia populară înseamnă acoperirea pământului cu brumă sau cu zăpadă. Potrivit tradiției, Acoperământul Maicii Domnului reprezintă pregătirea ogoarelor pentru sezonul rece și acoperirea pământului cu brumă. Oamenii în vârstă afirmă că după Pocroave vremea, de obicei, se răcește.

Foto: SHS

img22007699

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!