ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Artiști plastici din Alba Iulia și-au expus lucrările la Chișinău

20:19 | 13.10.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 14 oct. /MOLDPRES/. O expoziție de artă contemporană a 22 de membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Alba Iulia, a fost vernisată joi la Muzeul Național de Artă al Moldovei, informează MOLDPRES.

Aceasta prezintă 34 de lucrări realizate de 22 de artiști plastici, printre care: Alexandru Antonescu, Crinela Antonescu, Livia Bar, Mircea Maximilian Boieriu, Luminița Bretoiu, Daniel Bordeu, Daniela Burnete, Dan Crecan, Horhat Horea, Nicolae Ispas, Ana Jilinschi, Noemi Kusztos, Floare Muntean, Nicolae Muntean, Eugen Macinic, Dana Ortelecan, Ana Pantea, Cristina Pop, Alexandru Rădulescu, Aurel Sârbu, Diana Țuculescu, Gheorghe Urdea ș.a.

Directorul instituției, Tjudor Zbârnea a menționat că Primăria municipiului Chișinău, în parteneriat cu Primăria Alba-Iulia, România, a organizat, în perioada 26-28 august 2022, Festivalul „Sărbătoarea Muzicii" și „Zilele Chișinăului la Alba-Iulia". Activitățile s-au desfășurat în vederea promovării  patrimoniului cultural și valorificării imaginii Chișinăului. Timp de trei zile, la Alba Iulia au avut loc numeroase acțiuni cultural-artistice printre care lansarea de carte: „Chișinăul de altădată", lansarea expoziției fotografice „Chișinăul în culori" și inaugurarea expoziției de pictură a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova. Astfel, în contextul schimburilor culturale dintre România și Republica Moldova, Muzeul Național de Artă al Moldovei, a organizat, în parteneriat cu Primăria municipiului Alba Iulia, Direcția Cultură a Primăriei municipiului Chișinău, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Filiala  Alba Iulia și Uniunea Artiștilor Plastici din Moldova, această expoziție de artă contemporană.   

Prezentă la eveniment, Florina Breazu, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, și-a exprimat  speranța că relațiile de colaborare dintre artiștii plastici din țara noastră și cei din România se vor fructifica nu numai prin expoziții, ci și prin alte evenimente culturale. Pe 30 noiembrie, în ajunul Zilei Naționale a României, la Alba Iulia va fi vernisată o altă expoziție, la care vor participa și 10 artiști plastici din R. Moldova.

Expoziția la Muzeul Național de Artă al Moldovei va fi deschisă până la 6 noiembrie.

img22007708

img22007708

img22007708

img22007708

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!