ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu ministrul de externe din Luxemburg

09:04 | 14.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 oct. /MOLDPRES/. Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a avut o întrevedere cu Jean Asselborn, ministrul Afacerilor Externe și Europene al Marelui Ducat de Luxemburg, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

La întrevederea delegațiilor naționale, ministrul Nicu Popescu a menționat despre continuarea de către autoritățile de la Chișinău a agendei de reforme cu intenția de a construi un stat cât mai puternic și mai democratic. Reforma justiției și lupta împotriva corupției se află în centrul transformării pe calea modernizării europene.

„Împreună cu ministrul de externe luxemburghez am vorbit despre modalitățile concrete de fortificare a relației noastre bilaterale, care marchează în acest an a 30-a aniversare de la stabilirea relațiilor diplomatice.

Am convenit să extindem cooperarea comercial-economică, să impulsionăm investițiile și să atragem turiști în țara noastră.

Am discutat, de asemenea, despre integrarea mai profundă a Moldovei în Uniunea Europeană, conectarea la rețelele europene de energie, infrastructură și transport. Pentru a stimula contactele interpersonale și legăturile de afaceri între țara noastră și statele membre ale UE, am dori, de asemenea, să reducem tarifele de roaming”, a declarat ministrul Nicu Popescu.

Oficialii s-au referit la consecințele dramatice ale războiului injust al Federației Ruse împotriva Ucrainei, un război pe care autoritățile moldovene îl condamnăm în termenii cei mai fermi, fiind co-autori ai rezoluției votate cu o majoritate covârșitoare la New York. A fost discutată amănunțit situația din regiune și impactul asupra țării noastre, inclusiv în regiunea transnistreană, Luxemburg reiterând suportul financiar și umanitar cu sprijinul partenerului Caritas.

„Este absolut clar că Europa este unită împotriva amenințărilor comune și în jurul valorilor comune a păcii, securității și prosperității. În acest spirit, Republica Moldova va găzdui următoarea reuniune a Comunității Politice Europene în primăvara anului 2023, la care am reiterat invitația părții luxemburgheze”, a conchis vicepremierul Nicu Popescu.

Foto: MAEIE

img22007717

img22007717

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!