ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomației moldovenești a avut o întrevedere cu președintele Legislativului din Luxemburg

09:57 | 14.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 oct. /MOLDPRES/. Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a avut o întrevedere cu Fernand Etgen, președintele Legislativului din Luxemburg. Oficialul moldovean a exprimat interesul pentru impulsionarea cooperării interparlamentare în contextul agendei noastre accelerate de aderare la Uniunea Europeană, a relatat pentru MOLDPRES Biroul de presă al MAEIE.

„Am remarcat evoluția constantă a dialogului în perioada celor trei decenii de la stabilirea relațiilor diplomatice precum și perspectivele extinderii cooperării moldo-luxemburgheze atât în plan politic, cât și în mai multe domenii, printre care cele din sectorul comercial-economic, financiar-bancar, mediu ambiant, turism și afaceri interne”, a declarat ministrul Nicu Popescu.

Oficialul moldovean a discutat cu președintele Camerei Deputaților și despre procesul Republicii Moldova de aderare la UE, agenda de reforme interne din țara noastră, problematica securității regionale ca urmare a războiului Rusiei împotriva Ucrainei și fortificarea interacțiunii sectoriale între țările noastre, invitându-i pe parlamentarii luxemburghezi să viziteze Moldova pentru a continua discuțiile fructuoase de fortificare a dialogului bilateral.

Foto: MAEIE

img22007719

img22007719

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!