ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziție dedicată celor 30 de ani de prietenie dintre R. Moldova și USAID a fost vernisată în capitală

07:51 | 16.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 16 oct. /MOLDPRES/. Cu ocazia marcării celor 30 de ani de prietenie dintre R. Moldova și USAID, în holul Muzeului Național de Istorie a fost instalat un perete interactiv de peste șapte metri, pe care sunt ilustrate principalele realizări ale Agenției americane timp de trei decenii de când activează în țara noastră, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, informația de pe peretele interactiv este prezentată într-un mod ingenios și distractiv, astfel ca atât copiilor, cât și adulților să le fie interesant. De asemenea, la Muzeul Național de Istorie poate fi vizitată și expoziția de fotografie, dedicată celor 30 de ani prietenie dintre Moldova și USAID. Sunt imagini reprezentative din diverse sectoare, realizate pe parcursul ultimului deceniu în cadrul proiectelor USAID. Acestea sunt expuse pe latura exterioară a gardului Muzeului Național de Istorie.

Impactul prieteniei moldo-americane a fost resimțit în toate regiunile țării, în diverse sectoare. Dezvoltarea educației se numără printre prioritățile USAID. Agenția a contribuit la crearea unor centre de excelență precum Tekwill, ZIPHouse, MediaCor, Artcor, Clasa Viitorului, Fablabs și altele, care au devenit nume de referință în societate. Proiectul Novateca a transformat peste o mie de biblioteci în centre multifuncționale, echipate cu peste 4000 de calculatoare și 400 de tablete, asigurând astfel accesul gratuit la Internet a peste un milion de cetățeni.

Începând cu 1992, USAID a oferit circa 648 mln de dolari pentru implementarea a 130 de proiecte de asistență financiară și tehnică în următoarele domenii: Agricultură, Turism, Sectorul vitivinicol, Industrie ușoară, Democrație și guvernare responsabilă, Educație, Sectorul tehnologiei informației (IT), Justiție și anticorupție, Dezvoltare comunitară, Comerț și export, Sănătate și Asistență COVID-19, dar și altele.

Expoziția poate fi vizitată până la 23 octombrie.

img22007738

img22007738

img22007738

img22007738

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!