ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În trei localități se desfășoară alegeri locale noi

06:06 | 16.10.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 16 oct. /MOLDPRES/. În trei localități din țară - Sălcuța, Ialpujeni și Braniște se desfășoară astăzi alegeri locale noi, la care urmează a fi aleși primarii, transmite MOLDPRES.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale (CEC), pentru cele trei mandate de primar candidează opt persoane, desemnate de șase partide politice. Conform criteriului de gen, trei candidați sunt femei și cinci - bărbați.

La urne sunt așteptați 6 003 alegători. Secțiile de votare vor fi deschise între orele 07:00 și 21:00.

Pentru monitorizarea scrutinului, CEC a acreditat 20 de observatori naționali.

În satul Sălcuța, raionul Căușeni și în comuna Ialpujeni, raionul Cimișlia sunt organizate alegeri locale noi pe motivul decesului primarilor. Totodată, în comuna Braniște, r-nul Râșcani, mandatul de primar a încetat înainte de termen din cauza imposibilității de exercitare a atribuțiilor o perioadă mai mare de patru luni consecutive.

img22007743

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!