ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 100 de cititori au fost premiați de către Biblioteca Națională pentru Copii

14:16 | 17.10.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 17 oct. /MOLDPRES/. La Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” a avut loc duminică, 16 octombrie, ceremonia de premiere a circa 100 de copii cititori, care au ajuns la finalul Maratonului de lectură „Vacanță de magie cu lecturi o mie”, desfășurat în perioada verii, informează MOLDPRES. 

Solicitată de agenție, Eugenia Bejan, directorul instituției, a menționat că maratonul de lectură este o provocare, prin care biblioteca își propune să stimuleze interesul copiilor de la 7 la 18 ani pentru lectură și să-i motiveze să petreacă mai mult timp în compania cărților.

Potrivit sursei citate, din cei 142 de cititori înscriși la maraton au ajuns la final 100. Finaliștii au prezentat organizatorilor carnetele de lectură, în care au notat titlurile și autorii cărților citite, precum și 5 fraze memorabile care i-au impresionat mai mult. Bibliotecarii au examinat carnetele de lectură și au făcut un clasament al celor mai activi și perseverenți cititori în perioada estivală. Recordul a fost înregistrat de Sofia Ciobanu, elevă la Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, care a citit 53 de cărți, urmată de Sofia Cumpănă, Liceul de Limbi Moderne și Management, cu 51 de cărți și Alexandra Dicusar cu 44 de cărți citite.

Toți cei 100 finaliști ai Maratonului de lectură au primit diplome, cărți și articole de birotică, oferite ca donație de Reprezentanța Consiliului Europei la Chișinău, Distribuitorul de carte „I-Carte Distribuție” și IREX.    

img22007767

img22007767

img22007767

img22007767

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!