ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldovenii și georgienii au aspirații europene clare, a afirmat Președintele Maia Sandu

15:52 | 17.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 oct. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu Președintele Georgiei, Salome Zurabișvili, aflată într-o vizită de lucru la Chișinău. Este pentru prima dată, în ultimii 12 ani, când un șef de stat georgian vine la noi în țară, comunică MOLDPRES.

„Mi-am exprimat speranța că, odată cu această vizită, vom da un nou impuls relațiilor bilaterale moldo-georgiene. Ne dorim o cooperare mai intensă în domeniul comercial-economic și în atragerea investițiilor, dar și mai multe relații culturale”, a declarat Președintele Maia Sandu în cursul discuțiilor bilaterale, a relatat Serviciul prezidențial de presă.

Cele două lidere au vorbit și despre perioada complicată prin care trec țările noastre din cauza războiului Rusiei împotriva Ucrainei. „Am reiterat respectul necondiționat al Republicii Moldova pentru suveranitatea și integritatea teritorială a țării vecine, în cadrul hotarelor sale recunoscute internațional. Am menționat, totodată, sprijinul nostru pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Georgiei care, la fel ca noi, are pe teritoriul său conflicte nesoluționate”, a spus șefa statului.

Președintele a subliniat, de asemenea, că moldovenii și georgienii au aspirații europene clare, iar datoria autorităților ambelor state este să facă totul pentru a grăbi realizarea visului european al popoarelor noastre. „Sunt convinsă că valorile comune ale libertății și democrației, alături de schimbul de experiență în procesul de integrare europeană, vor ajuta țările noastre să avanseze în parcursul european”, a menționat Președintele Maia Sandu după întâlnirea cu Salome Zurabișvili.

Foto: Președinție

img22007772

img22007772

img22007772

img22007772

img22007772

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!