ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Instituții publice din Letonia vor continua colaborarea cu structuri din nordul R. Moldova

08:49 | 18.10.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. Autorități din Letonia vor continua cooperarea cu Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, deoarece aceasta contribuie la intensificarea colaborării bilaterale moldo-letone, în baza acordurilor semnate. Asigurări în acest sens  au dat membrii unei delegații letone, care se află, în perioada 17-18 octombrie, într-o vizită de lucru în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Participanții letoni la vizita de lucru în nordul Moldovei reprezintă Ministerul Protecției Mediului și Dezvoltării Regionale al Republicii Letonia (VARAM), Consiliul Orășenesc Riga, municipiul Daugavpils și Agenția de Inovare și Export din Letonia.

Jevgēnija Butņicka, șef de departament în cadrul VARAM, a reconfirmat disponibilitatea ministerului pe care îl reprezintă în continuarea cooperării cu ADR Nord, întrucât acest lucru poate contribui la intensificarea colaborării dintre autoritățile publice locale și organizațiile neguvernamentale din nordul Moldovei și din Letonia, care anterior au semnat acorduri în acest sens.

Ieri, membrii delegaţiei au vizitat mai multe proiecte de dezvoltare regională, derulate în municipiul Bălţi şi raionul Sângerei, au avut întruniri la Primăria Bălţi şi Universitatea de Stat „A. Russo”. Agenda zilei de astăzi include participarea oaspeţilor letoni la o conferință dedicată dezvoltării și revitalizării urbane, precum şi vizitarea  mai multor orașe din nordul țării unde sunt implementate sau elaborate programe de revitalizare urbană.

Delegația din Letonia participă la vizita de lucru în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova în cadrul proiectului „Sprijin pentru consolidarea capacității organizațiilor naționale, regionale și locale de planificare a dezvoltării pentru creșterea durabilă, echilibrată și inteligentă a zonelor rurale și regionale din Moldova”, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Letonei în contextul programului „Proiecte de cooperare pentru dezvoltare și asistență internațională”.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!