ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 100 de militari ai Armatei Naţionale participă la exerciţiul „KFOR 31 Mission Rehearsal Exercise”

11:46 | 18.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. Peste 100 de militari ai Armatei Naţionale participă, în perioada 4-24 octombrie curent, la exerciţiul „KFOR 31 Mission Rehearsal Exercise” (KFOR 31 MRE), care se desfăşoară la Centrul de instruire militară din Hohenfels, Germania, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Apărării, exercițiul are ca scop instruirea contingentului de pacificatori care urmează să fie detașat în cadrul operației de menținere a păcii din Kosovo, în anul 2023.

Infanteriștii şi geniștii moldoveni sunt instruiţi în cadrul unor şedinţe teoretice şi practice la capitolul patrulare pe maşini și pe jos, misiuni specifice la punctul de control şi trecere, controlul mulţimii, paza obiectivelor importante, precum şi cercetarea terenului pentru depistarea şi nimicirea obiectelor explozive.

În acest an, militarii Armatei Naţionale se antrenează la „Mission Rehearsal Exercise” împreună cu colegi din Albania, Armenia, Italia, Kosovo, Letonia, Macedonia de Nord, România și Statele Unite ale Americii.

Participarea la exercițiul „ Mission Rehearsal Exercise” face parte din Planul de activitate externă al Ministerului Apărării și Armatei Naționale pentru anul 2022.

Armata Naţională participă la exerciţiile din Germania începând cu anul 2012.

Foto: Ministerul Apărării

img22007789

img22007789

img22007789

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!