ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sportivii moldoveni au cucerit patru medalii la Campionatul Mondial de Grappling

11:49 | 18.10.2022 Categorie: Sport

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. Sportivii moldoveni au cucerit patru medalii la Campionatul Mondial de Grappling, rezervat categoriilor de vârstă U17, U20 și seniori, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, Alexandr Romanov este câștigător al medaliei de aur la proba Gi și a celei de bronz la proba No Gi, în limitele categoriei de greutate de 130 kg. Totodată, Eldar Rafigaev este medaliat cu bronz la proba Gi, în limitele categoriei de greutate de 92 kg, iar Dumitru Ceban a obținut medalia de bronz la proba Gi, în limitele categoriei de greutate de 77 kg.

Campionatul Mondial de Grappling s-a desfășurat în orașul Pontevedra, Spania, în perioada 12-15 octombrie. 

Grappling-ul este un stil de lupte în care scopul este de a aduce adversarul la pământ și de a-l obliga să se predea cu o tehnică de supunere care include strangulări, pârghii articulare sau presiune dureroasă.

Foto: MEC

img22007791

img22007791

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!