ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANSA a depistat încălcări în urma controalelor efectuate la farmaciile și depozitele farmaceutice veterinare

11:55 | 18.10.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au depistat mai multe încălcări în urma controalelor efectuate la farmaciile și depozitele farmaceutice veterinare, transmite MOLDPRES.

Potrivit ANSA, este vorba de distribuirea angro/comercializarea cu amănuntul a preparatelor neînregistrate în Registrul de stat al medicamentelor de uz veterinar, comercializarea vaccinurilor în farmaciile veterinare, lipsa evidențelor privind circuitul intern al medicamentelor, lipsa evidențelor privind respectarea regimului de temperatură și marcarea neconformă a produselor.

În urma încălcărilor depistate, inspectorii au emis prescripții și au aplicat interdicția de comercializare a medicamentelor de uz veterinar neînregistrate în Registrul de stat și retragerea acestora de pe piață. Totodată, pentru comercializarea acestora au fost aplicate amenzi în sumă de circa 102 mii de lei (aproximativ 5 100 de euro). 

ANSA îndeamnă deținătorii de animale, medicii veterinari și farmaciile veterinare să nu procure medicamente de uz veterinar neînregistrate, iar în caz de deținere a acestora, să le returneze de urgență către distribuitor.

Foto: ANSA

img22007793

img22007793

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!