ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Inspectoratul Național de Probațiune are un nou director adjunct

14:43 | 18.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. Inspectoratul Național de Probațiune (INP) are un nou director adjunct. Sergiu Mărgărint a fost prezentat astăzi colectivului INP și va exercita și atribuțiile directorului INP, până la numirea acestuia, comunică MOLDPRES.

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, i-a urat succes directorului adjunct, menționând că așteptările sunt mari, iar sistemul de probațiune are nevoie de schimbări substanțiale. „Sunt necesare acțiuni concrete pentru consolidarea integrității și capacității profesionale a sistemului de probațiune, sporirea încrederii cetățenilor în consilierii de probațiune, dar și schimbarea percepției sociale față de persoanele liberate condiționat”, a subliniat ministrul Justiției.

El a reiterat că ministerul va susține inițiativele privind dezvoltarea și eficientizarea funcționării sistemului de probațiune, care trebuie să devină cu adevărat o alternativă credibilă la detenție și să contribuie la menținerea gradului de siguranţă în comunități.

Probațiunea este o măsură alternativă la detenție, care supraveghează modul de executare a pedepselor neprivative de libertate, reintegrarea socială a persoanelor care au încălcat legea, în scopul reducerii recidivei și creșterii gradului de siguranță socială.

Foto: MJ

img22007805

img22007805

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!