ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe 30 octombrie, va fi organizat turul doi al alegerilor locale noi în comuna Braniște, raionul Râșcani

15:29 | 18.10.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat astăzi organizarea turului doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar în comuna Braniște, raionul Râșcani, transmite MOLDPRES.

Potrivit deciziei CEC, turul doi al scrutinului va fi organizat pe 30 octombrie curent.

La data de 16 octombrie au avut loc alegeri locale noi în trei localități din țară. Astfel, în localitățile Sălcuța (raionul Căușeni) și Ialpujeni (raionul Cimișlia) primarii au fost aleși în primul tur al scrutinului, iar în comuna Braniște niciun candidat nu a întrunit mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate.

Secretarul CEC, Alexandr Berlinschii, a subliniat că „în cazul în care niciun candidat nu a întrunit această condiție, în termen de două săptămâni, este organizat al doilea tur de scrutin cu doi candidați care au acumulat cel mai mare număr de voturi”.

Hotărârea CEC intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial.

img22007808

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!