ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe a avut o întrevedere cu noul șef al Misiunii OSCE în R. Moldova

09:20 | 19.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a avut o întrevedere cu noua șefă a Misiunii OSCE în Republica Moldova, ambasadoarea Kelly Keiderling, care și-a început mandatul în țara noastră, comunică MOLDPRES.

„Am vorbit cu doamna ambasador despre stadiul actual al procesului de reglementare transnistreană și situația de securitate în regiune. M-am referit la impactul agresiunii militare a Federației Ruse împotriva Ucrainei asupra funcționării formatului de negocieri 5+2 și a dialogului dintre Chișinău și Tiraspol. Totodată, am atras atenția șefei Misiunii OSCE asupra agravării continue a situației drepturilor omului în regiunea transnistreană, fiind solicitată o implicare mai activă a OSCE și Misiunii sale din Moldova în acest sens”, a declarat ministrul Nicu Popescu, potrivit Biroului de presă al MAEIE.

Oficialul moldovean a reiterat poziția consecventă a autorităților de la Chișinău privind soluționarea pașnică, pe căi politico-diplomatice, a conflictului transnistrean cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în cadrul frontierelor recunoscute internațional și cu acordarea unui statut special pentru regiunea transnistreană. 

„În încheierea întrevederii noastre, i-am urat succes ambasadoarei Kelly Keiderling în exercitarea mandatului său, asigurând-o de suportul deplin al MAEIE”, a conchis șeful diplomației moldovene Nicu Popescu.

Foto: MAEIE 

img22007822

img22007822

img22007822

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!