ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul s-a deplasat la şedinţa sa de la Ungheni cu trenul

10:27 | 19.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. Membrii Guvernului, în frunte cu prim-ministrul Natalia Gavriliţa, s-au deplasat cu trenul la şedinţa de astăzi a Executivului, care va avea loc la Ungheni, transmite MOLDPRES.

„Hey, ho, let’s go la Ungheni! Mergem la ședința de Guvern. Vom avea vești bune. Sunt mândru de Calea Ferată din Moldova. Moldova Europeană înseamnă transport feroviar de calitate. Vom susține în continuare acest sector”, a scris pe o reţea de socializare vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale.

Ședința de astăzi a Guvernului se va desfășura în municipiul Ungheni. Membrii Cabinetului de miniștri vor examina proiecte de legi care prevăd majorarea, începând cu 1 octombrie curent, a salariilor personalului din instituţiile medico-sanitare publice, dar și acordarea ajutorului unic în valoare de 3000 de lei (150 de euro) bugetarilor cu un salariu mai mic de 15 000 de lei.

Pe agenda ședinței este inclus proiectul hotărârii de Guvern privind simplificarea accesului pentru mediul de afaceri la credite și împrumuturi de la instituțiile financiare. Executivul va mai aproba Regulamentul Fondului Național pentru Mediu și un Acord de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova”.

Foto: Facebook

img22007829

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!