ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Salariile personalului din instituțiile medico-sanitare publice vor fi majorate

14:13 | 19.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. Începând cu luna octombrie curent, personalul din instituțiile medico-sanitare publice, încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, va primi salarii majorate, în medie cu 10%, iar personalul de conducere cu 5,5%. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de Executiv, care s-a reunit în ședință la Ungheni, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Proiectul prevede, de asemenea, o creștere mai mare a salariilor de funcție lunare pentru medicii specialiști de profil chirurgical care operează, medicii endoscopiști, medicii anesteziologi-reanimatologi și alți medici specialiști și farmaciști din instituțiile de nivel raional, având drept scop excluderea inechității dintre medicii din instituțiile de nivel raional și cei care activează în instituțiile de nivel republican, municipal și regional, care au aceeași calificare și contribuie în aceeași măsură la actul medical.

Amintim că, de la 1 septembrie curent, salariile de funcție ale angajaților din instituțiile bugetare ale sistemului de sănătate au fost majorate cu 5,5%.

Foto: Guvern

img22007842

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!