ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenția Franceză pentru Dezvoltare va oferi 60 mln de euro pentru dezvoltarea sectorului energetic și feroviar

14:33 | 19.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. Republica Moldova și Agenția Franceză pentru Dezvoltare (AFD) vor semna un Acord de facilitate de credit, în sumă de 60 de milioane de euro. Resursele financiare vor fi destinate suportului bugetar și realizării reformelor în sectorul energetic și feroviar. Un asemenea proiect de hotărâre a fost aprobat astăzi de Cabinetul de miniștri, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Din partea țării noastre, Acordul va fi parafat de către ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi.

Împrumutul contractat va avea o maturitate de 15 ani, inclusiv o perioadă de grație de 5 ani și va fi debursat într-o singură tranșă. Rata dobânzii este flotantă și constituie Euribor 6m + marja de 0,90%. 

Acordul urmează a fi ratificat de către Parlamentul Republicii Moldova și va intra în efectivitate în ziua în care AFD va primi opinia legală a părții moldovenești.

Foto: Guvern 

img22007845

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!