ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Natalia Gavrilița a vizitat compania cu capital străin Lear Corporation din Ungheni

17:07 | 19.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. Imediat după încheierea ședinței de Guvern, desfășurată în orașul Ungheni, prim-ministrul Natalia Gavrilița a mers în vizită la firma cu capital străin „Lear Corporation”, rezident al Zonei Economice Libere din localitate, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Compania a fost fondată la Ungheni 12 ani în urmă, de către un investitor american. Platforma se întinde pe o suprafață de peste 18 mii de metri pătrați și deține câteva pavilioane de lucru în care se produc cablaje, seturi de scaune, accesorii din piele pentru interiorul automobilelor etc. Mai mult, la întreprindere există și un atelier de instruire a tinerilor care doresc să muncească în acest domeniu.

Șefa Executivului a discutat cu administrația companiei și a făcut un tur al halelor în care lucrează zilnic mii de oameni. Natalia Gavrilița a salutat decizia de acum doi ani a investitorului de a-și extinde producția și de a încadra și refugiați în câmpul muncii.

„Grație investițiilor de acest gen, localitățile Republicii Moldova se dezvoltă, iar cetățenii noștri sunt încurajați să rămână acasă. Împreună cu întregul Cabinet de miniștri și agențiile din subordinea Guvernului depunem eforturi susținute pentru ca asemenea exemple să fie replicate la nivel național, iar fiecare punct de pe harta țării să devină atractiv pentru investitori și companii străine”, a menționat prim-ministrul.

Foto: Guvern

img22007856

img22007856

img22007856

img22007856

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!