ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legislatori americani au apreciat determinarea autorităților de la Chișinău de a accelera reformele

20:21 | 19.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu câțiva membri ai Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, care se află în vizită de lucru la Chișinău. Discuția a vizat securitatea regională și relațiile moldo-americane, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Șefa statului a menționat că țara noastră a condamnat chiar din prima zi războiul Rusiei contra Ucrainei și că este nevoie de eforturi internaționale continue pentru a restabili pacea în Europa. Președintele Maia Sandu a mai spus că Republica Moldova contează pe sprijinul SUA pentru a-și reduce din dependența energetică prin dezvoltarea sectorului energiei regenerabile și pentru a-și ajuta cetățenii să facă față prețurilor mari la energie în iarna ce vine.

Legislatorii americani au apreciat determinarea autorităților de la Chișinău de a accelera reformele și de a păși pe calea europeană. Șefa statului a subliniat că se pune accent pe reforma justiției și combaterea corupției. De asemenea, se mizează pe colaborarea strânsă cu Statele Unite pentru a-i aduce în fața legii pe cei care au fraudat bugetul țării, iar azi se ascund de justiția moldovenească pe teritoriul SUA.

Foto: Președinție

 

img22007862

img22007862

img22007862

img22007862

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!