ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Drumul de ocolire a localității Bahmut, Călărași a fost deschis pentru circulație

21:06 | 19.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. Comuna Bahmut din raionul Călărași va beneficia de un drum de centură, proiectat și executat conform normelor europene, ceea ce va fluidiza considerabil fluxul de transport care traversează satul. Drumul de ocolire a localității, cu o lungime de circa 6 km, a fost deschis pentru circulație astăzi, în prezența prim-ministrului Natalia Gavrilița și a vicepremierului Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Sectorul de drum, construit cu sprijinul Uniunii Europene, este parte a drumului național R1 Chişinău – Ungheni – frontiera cu România. Acesta are două benzi de circulație, podețe, un pasaj pietonal subteran și două intersecții. Lucrările de construcție au demarat în anul 2015, iar valoarea totală a proiectului este de circa 10 milioane de euro, bani acordați sub formă de grant de către UE prin Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

„Pentru noi este important să construim drumuri de calitate în fiecare localitate, iată de ce după o perioadă de tergiversare a procesului, proiectul a fost preluat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Astfel, proiectul de construcție a fost deblocat, iar lucrările au fost finalizate într-un an”, a menționat Natalia Gavrilița.

În urma implementării proiectului a fost construită partea carosabilă, fiind utilizate peste 12 mii de tone de asfalt, și sistemul de drenaj care permite evacuarea apelor pluviale. De asemenea, în vederea organizării circulației rutiere și creșterii nivelului de siguranță pentru participanții la trafic, au fost instalate peste 100 de indicatoare rutiere și aplicat peste 3000 de metri pătrați de marcaj rutier.

Inaugurarea centurii va avea loc după ce vor fi finalizate lucrările, care vor mai continua în decurs de două săptămâni.

Foto: Guvern

img22007863

img22007863

img22007863

img22007863

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!