ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Natalia Gavrilița a discutat cu o delegație de congresmeni americani

11:39 | 20.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut o discuție cu o delegație de congresmeni americani, condusă de David Price, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Pe agenda întrevederii au fost incluse subiecte de actualitate, cum ar fi asigurarea țării în prag de iarnă cu resurse energetice, aprofundarea cooperării moldo-americane în domeniul drepturilor omului și promovării democrației.

Natalia Gavrilița a salutat prezența la Chișinău a oficialilor americani și a apreciat interesul pe care-l manifestă în a ajuta țara noastră să depășească momentele mai complicate.  

„Faptul că sunteți aici este un semn al prieteniei și solidarității dintre SUA și Moldova. Cunoașteți deja că ne confruntăm cu o perioadă complicată din istoria noastră. Avem în față o iarnă grea și o recesiune economică fără precedent la nivel european. Dar, în ciuda tuturor dificultăților, reușim să menținem țara pe calea europeană pe care am pornit, rămânând focusați pe reformarea justiției, fortificarea statului de drept, atragerea investițiilor și asigurarea unei vieți decente cetățenilor. Pentru că fără prosperitate, nu poate exista democrație. Sunt sigură că, având sprijinul partenerilor externi, vom putea să ne consolidăm bugetul țării și să depășim toate provocările”, a menționat premierul. 

Oficialii americani și-au exprimat aprecierea pentru eforturile constante depuse de Guvern în a face față crizelor din ultima perioadă și în reformarea țării. Totodată, au reconfirmat susținerea Statelor Unite ale Americii pentru autoritățile și cetățenii Republicii Moldova. 

Foto: Guvern

img22007878

img22007878

img22007878

img22007878

img22007878

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!