ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații au operat modificări în Legea cu privire la întreprinderile mici şi mijlocii

13:14 | 20.10.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. Parlamentul a votat astăzi în prima lectură un proiect de modificare a Legii cu privire la întreprinderile mici şi mijlocii (ÎMM). În urma modificărilor, numărul firmelor înregistrate în calitate de ÎMM va crește cu cel puțin 805 companii, comunică MOLDPRES.

Modificările prevăd dublarea pragurilor cifrei de afaceri pentru atribuirea statutului de întreprindere micro, mică și mijlocie. Astfel, întreprindere micro va fi considerată firma care realizează o cifră anuală de afaceri de până la 18 milioane de lei sau deține active totale de până la 18 milioane de lei.

În legislația în vigoare acest plafon este de nouă milioane de lei. Întreprinderile mici vor fi acelea care realizează o cifră anuală de afaceri de până la 50 de milioane de lei sau dețin active de până la 50 de milioane de lei, în loc de 25 de milioane de lei cum este în prezent. Respectiv, pentru întreprinderile mijlocii aceste cifre ar urma să crească de la 50 de milioane până la 100 de milioane de lei.

De asemenea, se propune eliminarea limitelor de jos ale numărului salariaților pentru clasificarea întreprinderilor mici și mijlocii.

Foto: Parlament

img22007883

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!