ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a participat la Conferința moldo-franceză privind recuperarea bunurilor infracționale

13:22 | 20.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat un mesaj participanților la Conferința moldo-franceză privind recuperarea bunurilor infracționale, desfășurată astăzi la Chișinău. Evenimentul a reunit polițiști, procurori, judecători din cele două țări pentru a discuta și a face schimb de experiență și de bune practici în domeniu, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

În mesajul său, președintele Maia Sandu a apreciat deschiderea Franței de a ne ajuta în combaterea corupției mari și în recuperarea activelor furate din Moldova, și a mulțumit președintelui Emmanuel Macron pentru sprijinul acordat în consolidarea statului de drept și a supremației legii în țara noastră.

Șefa statului a îndemnat, de asemenea, organele de drept să consolideze, după modelul de cooperare cu Franța, colaborarea cu instituțiile similare din alte țări, în special cu cele din statele unde și-au ascuns averile fugarii de justiția moldovenească. Bunurile furate trebuie recuperate și întoarse în țară, pentru a fi folosite în interesul întregii societăți.

„Accelerarea proceselor de repatriere a acestor bani este vitală. Parcursul nostru european și supraviețuirea țării noastre ca stat democratic depind de progresele pe care le vom face în aceasta direcție. Cred că această platformă de discuții, care a așezat la o masă autoritățile responsabile din Moldova și notorietăți din sistemul de drept din Franța, va produce rezultatele așteptate”, a spus Maia Sandu.

Foto: Președinție

img22007885

img22007885

img22007885

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!