ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldovenii își vor deschide conturi bancare în baza unei proceduri simplificate

13:58 | 20.10.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. Conturile bancare sau de plăți vor putea fi deschise de către persoanele juridice și fizice în baza unei proceduri simplificate. Modificările Codului Fiscal au fost votate astăzi de către Parlament în cea de-a doua lectură, comunică MOLDPRES.

În urma modificărilor operate, suma neachitată a obligațiilor fiscale în cuantum de până la 100 de lei nu va fi considerată restanță față de bugetul public național în cazul deschiderii contului bancar și luării la evidență fiscală a acestuia.

Conform redacției actuale a Codului Fiscal, în cazul în care contribuabilul are restanțe, fie și până la 100 de lei, Serviciul Fiscal de Stat este în drept să nu elibereze documentul care confirmă luarea la evidență fiscală a contului bancar.

Foto simbol

img22007887

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!