ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Produsele agricole moldovenești ar putea ajunge pe piețele din Bahrain

14:43 | 20.10.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. Piața din Bahrain ar putea oferi noi perspective pentru exportul produselor agricole moldovenești. Despre aceasta a discutat astăzi ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, cu omologul său de la Manama,  Wael Bin Nasser Al Mubarak, în cadrul unui summit de profil, organizat în Israel, transmite MOLDPRES.

Oficialii au vorbit despre comercializarea produselor moldoveneşti vegetale și de origine animalieră. Potrivit lui Wael Bin Nasser Al Mubarak, țara sa este dependentă de importurile produselor agricole din străinătate, or, în contextul războiului ruso-ucrainean, Bahrain manifestă interes pentru produse cum ar fi fructe, legume, ouă și carne de pasăre.

Părțile au constatat că între state există comerț bilateral, însă schimburile comerciale reciproce au un potențial mult mai mare. În acest sens, a fost luată decizia comună de a face legătură dintre Camerele de Comerț din cele două țări pentru stabilirea contactelor dintre producătorii moldoveni și oamenii de afaceri din Bahrain.

Ministrul bahrainez a menționat că țara sa va facilita accesul produselor moldovenești nu doar pe piața sa, dar și va contribui la sporirea exporturilor în Arabia Saudită. De asemenea, partea bahraineză a sugerat să fie extinse și promovate contactele dintre oamenii de afaceri din cele două țări, inclusiv pe linia EDB (Bordul de Dezvoltare Economică al Bahrain-ului).

Foto: MAIA

 

img22007890

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!