ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Eliminarea posturilor ilegale din Zona de Securitate rămâne în atenția Comisiei Unificate de Control

15:51 | 20.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. Discuțiile despre posturile structurilor de forță transnistrene, instalate abuziv în Zona de Securitate sub pretextul de „amenințare teroristă”, au continuat la ședința săptămânală a Comisiei Unificate de Control de astăzi, care s-a desfășurat la Bender, informează MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Delegația Republicii Moldova promovează insistent și argumentat necesitatea punerii în aplicare a reglementărilor existente în actele operațiunii de menținere a păcii cu obligarea Tiraspolului de a le retrage necondiționat.

În acest sens, reprezentanții Chișinăului și-au reiterat propunerile pentru o viitoare decizie a Comisiei Unificate de Control care ar putea contribui la eliminarea posturilor și blocurilor de beton. Aceste posturi ilegale împiedică circulația pe trasee, sunt un pericol real pentru viața și sănătatea cetățenilor, fapt demonstrat, cu regret, de tragicul accident rutier produs la Râbnița în data de 8 octombrie 2022.

Exponenții Tiraspolului în CUC continuă să respingă propunerile delegației Chișinăului, refuzând chiar prezentarea informațiilor exacte despre numărul posturilor, armelor și al personalului implicat.

Membrii Comisiei Unificate de Control nu au ajuns la consens, ședința a fost întreruptă fără a fi luată o decizie asupra subiectului în discuție.

Consultări suplimentare vor avea loc la Bender peste o săptămână.

img22007900

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!