ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu șefa Oficiului de Legătură NATO în Republica Moldova

17:06 | 20.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a avut o întrevedere cu Kristina Baleišytė, șefa Oficiului de Legătură NATO în Republica Moldova, informează MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

Oficialul moldovean a adresat mulțumiri reprezentantei Alianței Nord-Atlantice pentru contribuția personală adusă la dezvoltarea parteneriatului cu NATO, inclusiv la implementarea obiectivelor comune în Planul Individual de Acțiuni al Parteneriatului, a pachetului de asistență pentru consolidarea capacităților de apărare și securitate dar și organizarea activităților de diplomație publică.

„În discuția avută, am reiterat interesul pentru expertiza și asistența organizației în promovarea reformelor democratice, în particular pentru modernizarea sectorului de apărare națională în conformitate cu noile evoluții și cerințe ale mediului actual de securitate.

M-am referit la importanța cooperării pentru promovarea ordinii internaționale bazate pe reguli și norme și pentru contracararea provocărilor comune la adresa securității”, a declarat oficialul moldovean.

Foto: MAEIE

img22007903

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!