ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cooperarea moldo-albaneză a fost discutată de șefa statului și ambasadoarea Albaniei în Moldova

17:59 | 20.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. Președintele Maia Sandu a discutat astăzi cu ambasadoarea Republicii Albania în Republica Moldova, cu reşedinţa la Sofia, Donika Hoxha, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Agenda întrevederii a vizat relațiile bilaterale și bunele practici pe care Albania le poate împărtăși țării noastre, în calitate de stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Șefa statului și-a exprimat siguranța că ambele țări se vor regăsi, în viitorul cât mai apropiat, în familia europeană, ca state membre cu drepturi depline. La fel, a subliniat că guvernarea desfășoară mai multe reforme importante, care să accelereze procesul nostru de integrare europeană, printre care și cea a justiției. În acest sens, experiența Albaniei de a-și curăța justiția, prin aplicarea procedurilor de evaluare a judecătorilor și procurorilor, ne poate servi drept exemplu.

Foto: Președinție

img22007907

img22007907

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!