ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La USM a fost deschis Centrul de studii filologice „Eugen Coșeriu”

09:28 | 21.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 21 oct. /MOLDPRES/. Centrul de studii filologice „Eugen Coșeriu” în cadrul Facultății de Litere a fost deschis ieri la Universitatea de Stat din Moldova (USM). Acesta face parte din procesul de modernizare a instituţiei, susținut de Guvernul României, transmite MOLDPRES.  

Centrul de studii filologice „Eugen Coșeriu” este destinat pentru organizarea și desfășurarea evenimentelor educaționale și culturale: lansări de carte, conferințe și seminare științifice, cât și pentru dezvoltarea constantă și cooperarea dintre cercetătorii din țara noastră și cei de peste hotare, contribuind la consolidarea cercetării în mediul universitar.

Rectorul USM, Igor Șarov, a mulțumit Departamentului român pentru Relația cu Republica Moldova pentru contribuția constantă în dezvoltarea infrastructurii instituției și promovarea culturii românești.

Departamentul susţine numeroase proiecte de la Universitatea de Stat, printre care Newsroom pentru Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, dotarea cu mobilier și echipament a Aulei „Regina Maria”, organizarea Conferinței științifice internaționale „Latinitate, Romanitate, Românitate”, ediția a VI-a etc.

Foto: USM

img22007916

img22007916

img22007916

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!