ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Şcoala şi grădiniţa din Teliţa, Anenii Noi au fost reabilitate termic

13:43 | 21.10.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 21 oct. /MOLDPRES/. Gimnaziul și grădinița de copii din satul Telița, raionul  Anenii Noi, au fost reabilitate termic cu suportul Agenţiei pentru Eficiență Energetică (AEE), transmite MOLDPRES.

Potrivit instituţiei, în urma realizării acestui proiect, peste 150 de copii vor beneficia de condiții mai bune de studii într-un mediu educațional favorabil.

"Proiectul a fost susținut în cadrul Apelului de propuneri de proiecte pilot și are o valoarea de peste 3,4 milioane de lei (170 de mii de euro). Pe durata proiectului au fost implementate următoarele măsuri de eficiență energetică: înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare; izolarea termică a pereților exteriori; izolarea termică a acoperișului; construcția centralei termice pe gaz natural și eficientizarea sistemului de încălzire”, indică AEE.

Totodată, pe perioada implementării, beneficiarului i-a fost asigurată asistența tehnică ce a inclus raportul de audit energetic, elaborarea devizului de cheltuieli, expertiza documentației de deviz, cea tehnică a clădirii și servicii de supraveghere tehnică.

Foto: AEE

img22007931

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!