ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prioritățile UNICEF pentru Republica Moldova au fost discutate la Guvern

15:06 | 21.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 oct. /MOLDPRES/. UNICEF va sprijini în continuare eforturile Guvernului în domeniul protecției drepturilor copilului și îmbunătățirii accesului acestora la servicii de calitate în educație, sănătate și asistență socială. Secretarul general al Guvernului, Dumitru Udrea și Reprezentanta de țară UNICEF în Republica Moldova, Maha Damaj, au discutat despre proiectele sociale și educaționale desfășurate în țara noastră în prezent, dar și obiectivele setate de UNICEF, în cadrul noului Program de Țară pentru anii 2023-2027, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului. 

Secretarul general al Guvernului a apreciat sprijinul oferit de UNICEF pe durata pandemiei COVID-19, precum și în procesul de gestionare a crizei refugiaților din Ucraina, exprimând speranța că menținerea unui dialog activ va contribui în continuare la promovarea unor politici și programe eficiente. „Mă bucur că avem un asemenea partener cu care putem găsi cele mai bune soluții pentru problemele specifice protecției copilului. Sunt sigur că și pe viitor toate obiectivele din acest domeniu vor fi atinse prin implicarea noastră comună”, a spus Dumitru Udrea.

La rândul său, Maha Damaj a vorbit despre acțiunile prioritare pentru următoarea perioadă, care au drept scop consolidarea sistemului de protecție socială a copilului din Republica Moldova pentru a răspunde prompt și eficient la nevoile fiecărui copil. „În tot ceea ce facem, atenția noastră este mereu concentrată asupra necesităților copiilor. Este important să mobilizăm resursele, să ne sincronizăm obiectivele și să facem în continuare o echipă pentru a genera rezultate pe toate segmentele propuse”, a spus Reprezentanta de țară UNICEF.

În acest sens, Maha Damaj a subliniat că UNICEF a contribuit la elaborarea Strategiei „Educația-2030” împreună cu Ministerul Educației și Cercetării, angajându-se să asigure, conform Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, o educație de calitate, incluzivă și echitabilă. Printre priorități se numără implementarea eficientă a tehnologiilor digitale, îmbunătățirea metodelor de predare, dar și asigurarea incluziunii educaționale și sociale a copiilor cu dizabilități. Totodată, o prioritate cheie rămâne crearea condițiilor igieno-sanitare din incinta şcolilor: asigurarea apei și rețelelor de canalizare, sanitaţie și igienă inadecvată, fiind un mediu cu risc sporit pentru sănătatea elevilor și a profesorilor.

O altă prioritate ține de consolidarea sistemului medical din Republica Moldova, campanii de promovare a necesității administrării vaccinurilor și continuarea promovării rolului imunizării.

Foto: Guvern

img22007937

img22007937

img22007937

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!