ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Natalia Gavrilița a vizitat Liceul Teoretic moldo-turc din Congaz

18:00 | 21.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 oct. /MOLDPRES/. În cadrul vizitei de lucru în UTA Gagauz-Yeri, prim-ministrul Natalia Gavrilița a mers la Liceul Teoretic moldo-turc „S. Demirel” din satul Congaz, unde își fac studiile 160 de elevi, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Instituția, fondată în 1999, este dotată cu o cantină și 2 cămine - unul pentru fete, celălalt pentru băieți. Elevii studiază materiile școlare în patru limbi: română, engleză, rusă și turcă. Începând cu clasa a X-a, un șir de discipline sunt predate exclusiv într-o limbă străină. Din anul 2003 și până în prezent, au absolvit instituția 532 de elevi.

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a vizitat sălile de clasă și a discutat cu profesorii, elevii și conducerea liceului. Șefa Executivului a vorbit despre ultimele acțiuni întreprinse în domeniul învățământului, inclusiv despre reforma universităților, subliniind necesitatea modernizării educației și instruirii tinerei generații în concordanță cu exigențele pieței muncii.

În prezent, la liceu activează 26 de cadre didactice - din Republica Moldova și Turcia, iar valorile comune, promovate de dascăli, vizează dezvoltarea psihică și emoțională a copiilor, la unison cu dezvoltarea lor fizică.

Foto: Guvern 

img22007943

img22007943

img22007943

img22007943

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!