ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu a avut o întrevedere cu președintele Elveției

18:35 | 21.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 oct. /MOLDPRES/. Șefa statului l-a salutat astăzi, la Chișinău, pe președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis, comunică MOLDPRES.

Serviciul prezidențial de presă a relatat ca vizita președintelui Cassis în țara noastră este a doua în acest an și reprezintă o dovadă clară de susținere în contextul provocărilor cu care se confruntă regiunea, a remarcat președintele Maia Sandu. În context, cei doi au abordat problemele de securitate, dificultățile din sectorul energetic și situația economică din țară. „Am subliniat că mizăm pe sprijinul Elveției în dezvoltarea sectorului energetic din surse regenerabile și am accentuat importanța semnării acordului de liber schimb cu EFTA pentru exportatorii noștri”, a menționat șefa statului.

De asemenea, președintele Maia Sandu a discutat cu omologul Cassis și despre cooperarea bilaterală, în contextul în care Elveția este un important partener de dezvoltare al Republicii Moldova. „Am stabilit că vom conveni împreună domeniile de sprijin pentru următorii ani. Președintele Cassis s-a arătat entuziasmat să revină în Moldova primăvara viitoare, pentru cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene - o platformă utilă pentru identificarea soluțiilor la problemele comune întâmpinate de țările europene”, a subliniat Maia Sandu, la întrevederea cu președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis.

Foto: Președinție

img22007945

img22007945

img22007945

img22007945

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!