ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul Vamal a încasat peste 762 mln de lei în ultima săptămână

09:21 | 24.10.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 24 oct. /MOLDPRES/. În perioada 17 - 23 octombrie, Serviciul Vamal a încasat la bugetul de stat peste 762,5 milioane de lei (circa 38,1 mln de euro), cu 7 la sută mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Vamal, persoanele fizice au introdus bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 18,7 milioane de lei, ceea ce reprezintă 2,6% din totalul sumei încasate. Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 12 044 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 75 377 de traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată au fost constatate 87 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 834 mii de lei.

De la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 26,8 miliarde de lei, cu 20,5% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

Foto: Serviciul Vamal

img22007978

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!