ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

127 de grădinițe din capitală au fost conectate la agentul termic

11:38 | 24.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 24 oct. /MOLDPRES/. Autoritățile municipale au anunțat astăzi că 127 de grădinițe din capitală au fost conectate la agentul termic, relatează MOLDPRES.

În ședința operativă a serviciilor municipale, șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, a specificat că două grădinițe din sectorul Râșcani nu au fost conectate la căldură din cauza unei avarieri pe traseu. Lucrările urmează a fi finalizate astăzi.

„În suburbiile capitalei, 16 din cele 25 de grădinițe au fost conectate la agentul termic. Totodată, liceele, gimnaziile și școlile urmează a fi conectate la căldură după vacanța de toamnă, care va fi în perioada 26-30 octombrie. Managerii instituțiilor au anunțat că temperaturile din încăperi sunt confortabile”, a spus Andrei Pavaloi.

La rândul său, șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, a subliniat că toate instituțiile medicale din capitală sunt pregătite pentru a fi conectate la agentul termic. „Lucrări de profilaxie au fost finalizate. Maternitățile, secțiile pediatrice și anumite spații din cadrul spitalelor pentru copii au fost conectate la căldură sau sunt folosite încălzitoarele electrice. Unele instituții medicale au fost conectate la agentul termic doar pe timp de noapte. Deocamdată, temperatura în interiorul spitalelor este confortabilă”, a menționat Boris Gîlca.

Sezonul termic demarează atunci când trei zile consecutiv sunt înregistrate temperaturi medii zilnice de până la +10°C.

Foto simbol

img22007983

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!