ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În instituțiile medicale din Chișinău a început vaccinarea antigripală

12:12 | 24.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 24 oct. /MOLDPRES/. În instituțiile medicale din capitală a început vaccinarea antigripală. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, relatează MOLDPRES.

Potrivit oficialului, toate persoanele, în special cele din grupurile de risc, se pot adresa la medicul de familie pentru a beneficia de vaccin.

Solicitat de agenție, șeful Serviciului informare și comunicare cu mass-media din cadrul Ministerului Sănătății, Elena Mudrîi, a specificat că procesul de distribuire a vaccinurilor în instituțiile medicale din țară a început la finele săptămânii trecute. „În instituțiile medicale în care serurile au ajuns, procesul de imunizare a început”, a spus Elena Mudrîi.

În total, Republica Moldova dispune de 218 mii de doze de vaccin antigripal. Compoziția acestuia corespunde recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății pentru emisfera de nord, sezonul 2022-2023.

Dozele de vaccin sunt distribuite centrelor de sănătate publică, iar ulterior instituțiilor medico-sanitare din țară. Acestea sunt destinate prioritar copiilor și adulților din grupurile cu risc sporit de îmbolnăvire, dar și contingentelor profesionale. La fel, este recomandată vaccinarea concomitentă împotriva gripei și a infecției COVID-19.

Foto: ms.gov.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!