ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Sireți a fost organizat un festival al Pompierilor Voluntari

12:03 | 24.10.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 24 oct. /MOLDPRES/. Peste 100 de pompieri voluntari din Republica Moldova au participat sâmbătă la prima ediție a Festivalului Pompierilor Voluntari, care s-a desfășurat la Sireți, raionul Strășeni, comunică MOLDPRES.

Potrivit Solidarity Fund PL în Moldova, în cadrul festivalului, pompierii voluntari au participat la competiții specifice intervențiilor în situații de urgență. Astfel, pompierii și-au dezvoltat și testat capacitățile de gestionare a riscurilor și dezastrelor la nivel comunitar, precum și cele de prevenire și răspuns în timp util la situațiile de urgență.

Totodată, evenimentul a oferit invitaților oportunitatea de a se familiariza cu măsurile de îmbunătățire a legislației în contextul reglementării activității pompierilor voluntari, precum și de a studia oportunități de colaborarea cu posturile teritoriale de salvatori și pompieri voluntari din alte localități în vederea creării unei asociații de profil, care să reprezinte interesele și obiectivele comune ale pompierilor voluntari.  

La eveniment au participat și reprezentanți din voievodatul Wielkopolska, comuna Stawiszyn, Polonia, care în 2021 au donat o autospecială de pompieri Primăriei Sireți. Pentru a consolida relația de prietenie între cele două localități, în cadrul evenimentului a fost semnat un acord de colaborare între Primăria Sireți și Primăria Stawyszin.

În prezent, în Republica Moldova activează 78 de posturi teritoriale de salvatori și pompieri, dintre care 22 sunt posturi teritoriale de salvatori și pompieri voluntari.

Festivalul Pompierilor Voluntari a fost organizat în cadrul Proiectului Pilot „Consolidarea capacităților de protecție civilă în Republica Moldova”, lansat în luna martie 2022 de către Solidarity Fund PL în Moldova, în parteneriat cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI.

Foto: Solidarity Fund PL

img22007988

img22007988

img22007988

img22007988

img22007988

img22007988

img22007988

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!