ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu a discutat cu o delegație a Comisiei pentru buget din Bundestagul german

21:01 | 24.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 oct. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit cu mai mulți membri ai Comisiei pentru buget din Bundestagul german, care se află la Chișinău pentru o vizită de documentare. Discuțiile au vizat cooperarea moldo-germană, contextul fragil de securitate din regiune și procesul de integrare europeană a țării noastre, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Șefa statului le-a vorbit deputaților germani despre dificultățile economice și cele din sectorul energetic, cu care se confruntă în prezent Moldova, și despre sprijinul pe care Germania ni-l poate oferi pentru a depăși provocările curente. Președintele Maia Sandu a menționat rolul hotărâtor al Germaniei în cadrul Platformei de Sprijin pentru Moldova și a mulțumit pentru ajutorul de 60 de milioane de euro, aprobat recent și care va fi direcționat pentru compensațiile la energie.

Maia Sandu a subliniat contribuția investitorilor germani la dezvoltarea economiei Republicii Moldova, prin crearea de noi industrii și locuri de muncă, și importanța proiectelor de infrastructură realizate în regiuni cu sprijin german. În context, șefa statului a menționat că mizează pe ajutorul Germaniei în consolidarea sectorului energiei regenerabile, care este unul strategic pentru viitorul țării.

Foto: Președinție

img22008007

img22008007

img22008007

img22008007

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!