ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Riscul de deconectări masive de energie se menține, potrivit vicepremierului Andrei Spînu

21:11 | 24.10.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 24 oct. /MOLDPRES/. Vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, a anunţat în această seară că riscul de deconectări masive există în continuare. În mod special între orele 07:00 - 11:00 și 18:00 - 23:00, deoarece SA Energocom nu are acoperire comercială a întregului consum de energie electrică pentru ziua de mâine, 25 octombrie, transmite MOLDPRES.

„Vom avea iarăși un deficit. Îl vom acoperi, după ce astăzi Moldelectrica a apelat la contractul de avarie semnat cu România. Costul energiei achiziționate prin acest contract este între 190 și 348 euro/MWh”, a explicat oficialul.

Potrivit vicepremierului, acesta este un preţ mare, însă dacă economisim putem să plătim mai puțin.

În context, Spînu a evidenţiat mai multe exemple bune.  „Primăria Leova a anunțat că va deconecta iluminatul stradal în anumite ore, iar reţeaua Linella va reduce iluminatul de pe fațadele magazinelor. Vreau să le mulțumesc pentru efort. Acesta ne ajută pe toți, ne ajută să nu fim în situația de a opera deconectări”, a relevat vicepremierul, care a reiterat îndemnul la solidaritate.

img22008008

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!