ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenția Servicii Publice digitalizează arhiva cadastrală la nivel național

12:08 | 25.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 25 oct. /MOLDPRES/. Agenția Servicii Publice (ASP) digitalizează arhiva cadastrală la nivel național. În urma acțiunii, peste 72 de milioane de pagini vor fi disponibile și în format digital, transmite MOLDPRES.

Potrivit ASP, din numărul total de pagini, 47% au fost deja scanate și verificate. Astfel, subdiviziunile cadastrale teritoriale din orașele Ialoveni, Ocnița, Briceni, Dondușeni, Edineț, Soroca, Florești, Anenii Noi, Drochia și Sângerei operează deja cu informația în format digital. Volumul rămas urmează a fi procesat în anul viitor.

Conform instituției, conversia documentației este o condiție esențială pentru eliminarea divizării teritoriale a sistemului cadastral. Aceasta creează oportunități pentru servicii noi și transparența informației din cadastru. În așa mod are loc fluidizarea proceselor de lucru prin accesul instant la documente, iar dublarea formatului asigură protejarea integrității documentelor și sporește nivelul de siguranță a acestora.

Digitalizarea arhivei cadastrale este realizată în cadrul Proiectului de înregistrare și evaluare funciară, finanțat de Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare și implementat de Agenția Servicii Publice în perioada 2019-2024.

img22008018

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!