ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei tineri au extras peste 175 de mii de lei de pe mai multe carduri bancare

14:22 | 25.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 25 oct. /MOLDPRES/. Trei tineri vor ajunge pe banca acuzaților după ce s-au dat drept funcționari bancari și au extras peste 175 de mii de lei (circa 9.100 de euro) de pe mai multe carduri bancare, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), tinerii se prezentau victimelor drept „ofițeri de securitate pe fraude bancare” și le cereau date personale. În comunicarea cu victimele, aceștia foloseau ca pretext necesitatea depozitării banilor pe un alt cont, în siguranță, ori blocarea cartelei bancare, după care le trimiteau victimelor SMS cu mesaje false despre „blocarea cu succes a cartelei bancare.”

Ulterior, aceștia transferau banii de pe cardurile victimelor pe conturi în monede electronice – criptovalută. În multe cazuri, victimele observau caracteristici suspecte în comportamentul învinuiților, dar după ce sesizau banca sau își verificau direct contul bancar, constatau că deja au fost deposedați de sume importante de bani.

Potrivit legii, furtul comis de către membrii unui grup criminal este pedepsit cu închisoarea, pentru un termen de la doi la șase ani.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!