ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va prezenta un spectacol de Vitalie Drucec

14:42 | 25.10.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 25 oct. /MOLDPRES/. La Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va avea loc mâine, 26 octombrie, la ora 18.30, spectacolul ”Storcătorul de fructe” de Ilia Cilaki, în regia lui Vitalie Drucec, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, „Storcătorul de fructe” este un spectacol tragi-comic despre criza comunicării dintre oameni apropiați, care își vorbesc, dar nu se pot face auziți; o montare ce dorește a ne spune cât de simplu e, de fapt, secretul armoniei în familie – să iubești şi să înțelegi! „Storcătorul de fructe” este prima piesă a dramaturgului Ilia Cilaki montată pe o scenă din Republica Moldova.

Joi, la ora 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va oferi publicului spectacolul ”Hamlet în sos picant”, după dramaturgul italian Aldo Nicolaj, în regia lui Alexandru Cozub. Potrivit lui Alexandru Cozub, reprezentația desfășoară o panoplie de situații comice savuroase pe canavaua unei piese-reverie mustind umor (pe alocuri negru). Acțiunea are loc la Castelul Elsinore, însă nu în sala tronului, ci în bucătăria regală unde master-șeful Froggy drege, din polonic, cuțite și pahare, tragedia prințului danez bântuit de himere; ba chiar, pentru mai mult efect, din gelozie și amor rănit, îmbracă armura bătrânului Hamlet.

În aceeași zi, la 18.30, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” readuce în scenă spectacolul ”O istorie foarte simplă” de Maria Lado, în regia lui Petru Vutcărău, Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” – spectacolul „Căsătoria cu de-a sila” de Jean-Baptiste Molière, iar la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” – reprezentația „Jurnalul pacientei”, inspirată din romanul ”Pacienta tăcută” de Alex Michaelides în regia Danielei Burlaca.

Astăzi, la 18.30, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” își așteaptă publicul la spectacolul ”Copiii foametei. Mărturii” de Alexei Vakulovski în regia Luminiței Țâcu și la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” – la spectacolul „Mâncare pentru monștri”, inspirat din Paolo Genovese, în regia Danielei Burlaca.

img22008027

img22008027

img22008027

img22008027

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!