ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu va întreprinde săptămâna aceasta vizite de lucru la Praga și Londra

17:04 | 25.10.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 25 oct. /MOLDPRES/. Șeful diplomației de la Chișinău, Nicu Popescu, efectuează mai multe vizite de lucru la Praga, Republica Cehă și la Londra, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, întâlniri  în cadrul cărora va aborda agenda europeană, securitate energetică și asistența pentru dezvoltare a Republicii Moldova, informează MOLDPRES.

Biroul de presă al MAEIE a relatat ca la Praga, ministrul Nicu Popescu se va întâlni cu omologul său ceh, Jan Lipavský, precum și cu Mikuláš Bek, ministrul pentru Afaceri Europene al Cehiei, Jiří Kozák, șeful adjunct al diplomației cehe, și va participa în calitate de invitat special la conferința internațională „Provocările pentru securitatea europeană” găzduită de Universitatea Carolină din Praga și organizată de către rețeaua universităților europene Europaeum. 

În capitala Marii Britanii vicepremierul Nicu Popescu se va referi la provocările curente pentru securitatea energetică a țării noastre în cadrul discursului susținut la Summit-ul European pentru Climă și Securitate, organizat de Rețeaua pentru mediu a Conservatorilor britanici. 

Agenda mai include o întrevedere cu președinta Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Odile Renaud-Basso precum și întrevederi pentru fortificarea parteneriatului strategic moldo-britanic.

img22008035

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!