ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului s-a întâlnit cu localnicii din satul Ciuciuleni, raionul Hâncești

09:19 | 26.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 oct. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a mers marți în satul Ciuciuleni din Hâncești, unde a discutat cu localnicii despre problemele curente și planurile de viitor. Șefa statului a menționat că prioritățile guvernării sunt siguranța cetățenilor, dezvoltarea economică și pacea în țară, și că se muncește zilnic pentru asta, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

De asemenea, s-a discutat despre faptul că, în următoarea perioadă, va trebui să economisim resursele energetice. Din cauza războiului rus din Ucraina, energia e mai puțină și mai scumpă, deci trebuie folosită rațional, consumând mai puțină lumină în orele de vârf, izolând locuințele și folosind becuri eficiente energetic. „Le-am dat asigurări că autoritățile lucrează la reducerea vulnerabilității energetice prin diversificarea surselor și prin stimularea investițiilor în energia regenerabilă, dar aceste eforturi nu vor produce rezultate imediat”, a spus președintele.

În dialogul cu oamenii, șefa statului a menționat că în aceste trei decenii s-au acumulat multe probleme nerezolvate la nivel local și la nivel național, iar războiul a agravat situația și mai mult. Totodată, acum pentru noi s-a deschis ușa spre Uniunea Europeană și trebuie să muncim cu toții ca să valorificăm această șansă unică. „Trebuie să dezvoltăm economia și să devenim competitivi pe piața europeană. Trebuie să insistăm pe reformarea justiției și să scăpăm de corupție, la toate nivelurile. Trebuie să continuăm să încurajăm comunitățile să creeze locuri de muncă și să îmbunătățească condițiile de trai”, a spus Maia Sandu.

Unul dintre instrumentele prin care sunt susținute comunitățile este Programul național „Satul European”, de care vor beneficia și locuitorii din Ciuciuleni, care a câștigat un proiect de investiții în apeduct.

Foto: Președinție

img22008045

img22008045

img22008045

img22008045

img22008045

img22008045

img22008045

img22008045

img22008045

img22008045

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!