ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Chișinăul a solicitat convocarea unei reuniuni în formatul „1+1” pentru a discuta gestionarea crizei energetice

11:38 | 26.10.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 26 oct. /MOLDPRES/. Autoritățile de la Chișinău au solicitat convocarea unei reuniuni în formatul „1+1” pentru a discuta gestionarea crizei energetice, transmite MOLDPRES.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, autoritățile au cerut convocarea unei întrevederi de lucru la nivel de reprezentanți politici în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană din partea Chișinăului și Tiraspolului.

„Necesitatea dialogului este condiționată de criza energetică care se amplifică. Este necesar să fie discutate aspectele problematice, clarificate momentele tehnice și identificate soluții pentru depășirea problemelor apărute recent pe întreg teritoriul țării”, se specifică într-un comunicat de presă al Biroului politici de reintegrare.

La discuții sunt invitați reprezentanți ai instituțiilor de profil de pe ambele maluri ale Nistrului, precum și reprezentanții mediatorilor și observatorilor în formatul de negocieri „5+2”.

img22008052

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!